Over VZR Garant

Het meest transparante en moderne garantiefonds van Nederland. Onze leden zijn van alle “ins and outs” op de hoogte. Zo houden we onze garantieregeling gezond.

  • Garantie op vooruitbetaalde reissommen

  • 299 deelnemende organisaties

  • Voldoet aan alle wettelijke verplichtingen

Over VZR Garant

Wie en wat is VZR Garant?

VZR Garant is een laagdrempelig en transparant garantiefonds waarmee organisaties kunnen voldoen aan de verplichte insolventiebescherming volgens de Richtlijn Pakketreizen. Zowel voor consumenten, als voor zakelijke reizigers.

Opgericht in 2019

Opgericht in 2019

In de reisbranche is reizigersbescherming al jaren een belangrijk onderwerp. Daarom is het vreemd dat de mogelijkheden om deze bescherming aan te bieden vrij beperkt zijn. Bovendien zijn de bestaande mogelijkheden voornamelijk gericht op de klassieke reissector. Maar de in 2018 vernieuwde Richtlijn Pakketreizen heeft ook veel organisaties buiten deze sector geraakt. Ook deze organisaties hebben een garantieregeling nodig om aan de wet te kunnen voldoen en zo boetes te voorkomen.

Mede op verzoek van de brancheverenigingen die opkomen voor de belangen van deze organisaties is VZR Garant opgericht. Met VZR Garant hebben organisaties binnen en buiten de klassieke reissector een collectieve garantieregeling die aansluit bij hun wensen.

Lees de garantieregeling van VZR Garant

Collectieve garantieregeling met transparantie

Collectieve garantieregeling met transparantie

Het garantiefonds van VZR Garant is een collectieve garantieregeling waaraan alle deelnemers hun steentje bijdragen. Er worden gezamenlijk reserves opgebouwd, waarmee eventuele schades bij een faillissement gedekt worden.

De reserves blijven altijd van de deelnemers. De collectieve garantieregeling VZR Garant is namelijk ondergebracht in een Onderlinge Waarborgmaatschappij: VZR Garant Onderlinge Verzekeringen U.A. Het voordeel van dit model is dat elke deelnemende organisatie het recht heeft om mee te denken over de strategie. Daarnaast is er transparantie, omdat elke deelnemer inzage heeft in de activiteiten en financiën.

Wij heten je van harte welkom bij VZR Garant, de collectieve garantieregeling zonder gedoe en met transparantie!

De zekerheid van een erkende garantieregeling

De zekerheid van een erkende garantieregeling

VZR Garant voldoet aan alle vereisten die gesteld worden door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). VZR Garant maakt gebruik van de vrijstelling onder artikel 1f Vrijstellingsregeling Wft en staat daardoor niet onder prudentieel toezicht van DNB.

Vragen of meer weten over ons garantiefonds?

Of neem contact met ons op

Laatste nieuws

Aangesloten organisaties