Opreis.nl, aanbieder van CO2-neutrale treinreizen, kiest voor VZR Garant

Al 25 jaar stroomt het treinreizen bloed door de aderen van Jan Jaap Meendering. Na de ontwikkelingen in Oekraïne, kwam zijn bedrijf Mevo Reizen voorlopig op een dood spoor. Mevo Reizen is immers gespecialiseerd in het aanbieden van treinreizen over de route van de Trans Siberië Express. Samen met compagnon Bas Tromp bouwt hij sinds april 2022 aan Opreis.nl - Treinreizen door Europa. De missie? Alleen trein, geen vliegtuig en 100% CO2-neutraal. Begin 2023 is Opreis.nl deelnemer geworden bij VZR Garant.

Treinreizen vanuit Nederland door Europa. Is daar vraag naar?

“We zien nu voornamelijk vakantiegangers die al van plan waren met de trein op pad te gaan. Daar zit al een hele mooie markt. Een volledig verzorgde treinreis door bijvoorbeeld Noorwegen, Schotland of Zwitserland. Uit en thuis vanuit Nederland. Het vliegtuig komt er bij ons echt niet meer aan te pas. We hopen dat steeds meer mensen het vliegtuig gaan inruilen voor de trein en dat daarmee de markt groter en groter wordt. Dat is ons doel, dan maken we echt impact.” Aldus Jan Jaap over Opreis.nl.

Het is een belangrijke verzekering die het vertrouwen in de reisbranche behoudt. Het zou anders moeilijk zijn om reizen te verkopen.

Jan Jaap Meendering

Het belang van een garantieregeling

Voor veel reizigers is het een cruciale check in het aankoopproces. Heeft de reisaanbieder een garantieregeling? Ook Jan Jaap merkt onder zijn klanten dat hier actief naar gevraagd wordt, zeker bij zo’n relatief onbekende aanbieder. “Het is een belangrijke verzekering die het vertrouwen in de reisbranche behoudt. Het zou anders moeilijk zijn om reizen te verkopen.” Aldus Jan Jaap, hij legt dan ook graag aan zijn reizigers de voordelen van een pakketreis uit.

Hoe ben je bij VZR Garant uitgekomen?

Jan Jaap: “Het fijne van je opnieuw oriënteren, is dat je weer met een frisse blik naar alle opties kijkt. Met Mevo Reizen zijn we al jaren lid van SGR. Via de branchevereniging VvKR maak je eenvoudig een inventarisatie van de mogelijke garantieregelingen. We hebben gekeken naar de kosten, de toetredingseisen en hoe de consument het zou beoordelen. Maar minstens zo belangrijk, bij wie hebben we het beste gevoel? Je gaat toch een langdurige samenwerking aan. We hebben gekozen voor VZR Garant.”

Deelnemer worden kost nu eenmaal best wat tijd, zo ben je bezig met je balans en prognoses. Dat is best gedoe, maar ging toch soepel.

Jan Jaap Meendering

Goed dat er wat te kiezen is in de markt

Een garantieregeling kies je doorgaans één keer en dan blijf je daarbij. Het kan per situatie natuurlijk verschillen welke regeling het beste past. Zo had Opreis.nl als startup meer sympathie voor het relatief nieuwe garantiefonds van VZR Garant. En dat bleek een goede match. “Goed dat er wat te kiezen is in de markt. Deelnemer worden kost nu eenmaal best wat tijd, zo ben je bezig met je balans en prognoses. Dat is best gedoe, maar ging toch soepel. Ze zijn kritisch en dat is logisch, maar reageren snel en heel professioneel en klantgericht. Dat geeft veel vertrouwen in de kwaliteit van het fonds.”, besluit Jan Jaap.

Op het juiste spoor

De boekingen lopen goed door, de garantieregeling is een feit, het logo van VZR Garant staat duidelijk op de website en in andere uitingen vermeld. Kortom Opreis.nl zit op het juiste spoor. “De start van de samenwerking is fijn, net als bij Opreis.nl houden we bij VZR Garant van doorpakken en korte lijnen. Zo regel je zaken efficiënt, op een prettige manier en kost het niet meer tijd dan nodig. We kijken uit naar een soepele samenwerking.”, aldus Thiemo Hollering, VZR Garant.

Benieuwd of VZR Garant ook past bij jouw organisatie?

We beantwoorden graag al je vragen.
Eerst meer lezen over onze garantieregeling? Dat kan natuurlijk ook.

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Start vandaag dan nog je aanmelding bij VZR Garant. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of meld je aan.

Vrijblijvend aanmelden bij VZR Garant