Surviking groeit van STO Garant door naar VZR Garant

Op 1 april 2014, als soort van grap, begon Maurice van den Boogaard met Surviking. Een reisje organiseren naar Noorwegen was het eerste wapenfeit. Maurice, met een achtergrond als militair IT-specialist, transformeerde zijn passie voor avontuur en technologie in een bloeiend reisbedrijf. Nu, bijna een decennium later, is Surviking uitgegroeid tot een prominente naam in de wereld van outdoor-avonturen.

Getergde viking

De naam Surviking, een creatieve combinatie van 'survival' en 'hiking', weerspiegelt niet alleen de aard van de reizen die aangeboden worden, maar is ook een knipoog naar Scandinavië. "Surviking staat voor een 'getergde viking'", legt Maurice uit. Een grappig toeval dat past bij de avontuurlijke geest van het bedrijf. De pitch is eenvoudig maar doeltreffend: het bieden van een unieke wilderness experience op een laagdrempelige manier, waarbij klanten volledig worden ontzorgd.

Veiligheid en natuurbeleving

De reizen van Surviking, variërend van laagdrempelige tot extreem uitdagende meerdaagse tochten, trekken een breed publiek aan. Van twintigers tot mensen boven de zestig, allemaal delen ze een passie voor de natuur en Scandinavië. Voor velen is het de eerste keer dat ze zo'n avontuur aangaan. Surviking maakt het toegankelijk, zonder dat er een grote investering nodig is. Zo kunnen klanten alle benodigde uitrusting bij Surviking huren. Dat is voordeliger en duurzaam. "Veiligheid en natuurbeleving staan bij ons op nummer één," benadrukt oprichter Maurice.

Groei zorgt voor druk op werkkapitaal

De groei van Surviking werd mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met de garantieregeling STO Garant. Voor het beginnend bedrijf was STO Garant een ideale partner, met een laagdrempelig aanmeldproces en de veiligheid van een derdengeldenregeling. Echter, zoals vaak het geval is met groeiende bedrijven, kwamen er nieuwe uitdagingen op het pad. Maurice realiseerde zich dat de snelle groei van Surviking in combinatie met de derdengeldenregeling van STO Garant een druk legde op het werkkapitaal, vooral omdat de reisgelden pas na afloop van de reis worden vrijgegeven.

Overstap binnen paar weken geregeld

De transitie naar VZR Garant, een garantiefonds zonder derdengeldenregeling, was een zorgvuldig overwogen besluit. Het proces werd getriggerd na een gesprek met een klant over de bedrijfsvoering. Maurice zocht contact met STO Garant en besprak de mogelijkheden. Binnen een paar weken was de overstap naar VZR Garant een feit, getimed tijdens een rustige periode om de overgang soepel te laten verlopen.

Direct toegang tot werkkapitaal

Hoewel de overstap betekende dat Surviking afstand deed van de geliefde API automatisering (via deze API koppeling werden veel handmatige handelingen in de samenwerking met STO Garant geautomatiseerd), bood het nieuwe kansen. "Het gaf ons directe toegang tot ons werkkapitaal, wat cruciaal is voor ons bedrijf in deze groeifase," legt de oprichter uit. Met VZR Garant kan Surviking nu investeren in haar reizen, maar ook in de uitbreiding van de verhuurservice en nieuwe initiatieven zoals SurvikingKids.

“Ze zijn meer dan alleen dienstverleners; ze zijn partners in je groeiproces."

Maurice van den Boogaard, oprichter Surviking

Partners in groeiproces

Het advies aan andere reisorganisaties is duidelijk: wees bewust van de financiële aspecten en groei-uitdagingen van je bedrijf. "STO Garant is een geweldige springplank voor starters, maar blijf alert op de behoeften van je groeiende onderneming," adviseert Maurice. "En aarzel niet om advies te vragen, of je nu met STO Garant of VZR Garant te maken hebt. Ze zijn meer dan alleen dienstverleners; ze zijn partners in je groeiproces."

Aanpassen aan veranderende omstandigheden

De overstap van STO Garant naar VZR Garant markeert een nieuwe fase voor Surviking, een fase van grotere financiële stabiliteit en nieuwe mogelijkheden. Maurice besluit: "Ik hoop met dit verhaal andere bedrijven te inspireren hun strategieën te heroverwegen en zich zo aan te passen aan veranderende omstandigheden. Altijd met het oog op de toekomst."

Wil je meer weten over de mogelijkheden van VZR Garant?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Start vandaag dan nog je aanmelding bij VZR Garant. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of meld je aan.

Vrijblijvend aanmelden bij VZR Garant