Waarom Brazilië Reis Specialist veranderde van garantiefonds

Brazilië Reis Specialist ("BRS") is opgericht in 2013 door Gustavo Lucena Lage, een expert met Braziliaanse roots in de toerismesector. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbieden van thematische maatwerkreizen naar Brazilië. Na Corona veranderde Gustavo de bedrijfsstructuur en diende hij opnieuw zijn deelname aan een garantiefonds te regelen. Dat werd een uitdaging.

Maatwerkreizen voor zelfstandige reizigers

BRS bedient voornamelijk zelfstandige reizigers, zoals koppels en gezinnen met oudere kinderen. Deze klanten hebben vaak een diepe interesse in natuur en avontuur en kiezen voor reizen van twee tot drie weken. BRS blinkt uit in het leveren van persoonlijke, op maat gemaakte reiservaringen, afgestemd op de unieke wensen van de klant.

Opnieuw deelnemer worden van een garantiefonds

Toen de Corona pandemie in 2020 uitbrak, kwam uiteraard ook BRS voor uitdagingen te staan. Dankzij de steun van SGR-vouchers en een lage overhead kon het bedrijf overleven. In 2022, met het herstel van de reisbranche, begon BRS zich weer volledig op de reisactiviteiten te richten. Deze periode markeerde ook een verandering in de bedrijfsstructuur naar een Commanditaire Vennootschap (CV), wat leidde tot de noodzaak om het SGR-lidmaatschap opnieuw aan te vragen.

Keuze gemaakt voor VZR Garant

Het opnieuw aanvragen van het SGR-lidmaatschap begin 2023 bracht echter uitdagingen met zich mee. Gustavo legt uit: “Ik moest onder andere een accountantsverklaring over het afgelopen jaar overhandigen, maar die was op dat moment nog niet beschikbaar. Dat zou zeker nog enkele maanden duren, met als gevolg dat we al die tijd geen reizen zouden kunnen verkopen. Tja, dat konden we ons simpelweg niet veroorloven.” Gustavo vond in VZR Garant een flexibeler alternatief. Met minder strikte eisen en een snelle afhandeling, kon BRS binnen enkele weken overstappen naar VZR Garant. De reisverkoop kon hierdoor worden voortgezet zonder onderbreking.

Persoonlijk en efficiënt

Sinds de overstap naar VZR Garant ervaart BRS voordelen zoals een persoonlijke benadering en een efficiënte manier van werken. Vooral de minder strikte eisen en de snellere afhandeling van processen worden gewaardeerd. “Het was wel even wennen om ieder kwartaal cijfers aan te leveren. Dat is wat VZR Garant nieuwe deelnemers verplicht gedurende het eerste jaar. Maar inmiddels bevalt dat eigenlijk wel goed, want ik zit hierdoor een stuk korter op de bal.” aldus Gustavo, die tevreden terugblikt op het eerste jaar als VZR Garant deelnemer.

“Aanvankelijk had ik mijn bedenkingen over de mindere naamsbekendheid van VZR Garant, maar deze zorgen bleken ongegrond.”

Gustavo Lucena Lage, oprichter Brazilië Reis Specialist

Naamsbekendheid VZR Garant

BRS communiceert heel duidelijk op de website en in andere communicatie naar klanten over de deelname aan VZR Garant. Hoewel er soms vragen zijn over dit garantiefonds, heeft dit geen negatieve invloed gehad op de boekingen. Gustavo licht toe: “Aanvankelijk had ik mijn bedenkingen over de mindere naamsbekendheid van VZR Garant, maar deze zorgen bleken ongegrond. Klanten vragen hier af en toe naar, dan leg ik het kort uit en is het goed.”

Aanbeveling voor soortgelijke bedrijven

Voor reisorganisaties die een overstap overwegen benadrukt Gustavo dat de keuze voor VZR Garant een positieve stap kan zijn. Hij besluit: “De focus moet liggen op wat het beste past bij je bedrijf, zonder dat je je dus zorgen hoeft te maken over de naamsbekendheid van het garantiefonds.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden van VZR Garant?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Start vandaag dan nog je aanmelding bij VZR Garant. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of meld je aan.

Vrijblijvend aanmelden bij VZR Garant