Barrio Life ontgroeit GGTO en is VZR Garant deelnemer 300

Barrio Life, een bedrijf dat zich specialiseert in het aanbieden van unieke rondreizen naar Marokko, Portugal en Spanje, markeert een bijzondere mijlpaal als de 300e deelnemer van het VZR Garant garantiefonds. We spreken mede-eigenaar Nick Wevers over de groei en ontwikkeling van Barrio Life en over de keuze voor VZR Garant.

Passie voor Marokko

Opgericht door Rikkert en Wendy vanuit een passie voor Marokko, heeft reisorganisatie Barrio Life zich in ruim tien jaar tijd ontwikkeld tot een touroperator met een hart voor authentieke reiservaringen. Met kantoren in Amsterdam en Barcelona, en een aanbod dat varieert van glamping onder de sterrenhemel in de woestijn tot interactieve lokale activiteiten, bedient Barrio Life een breed scala aan reizigers.

Van families tot aan grote groepen en incentives

Sinds de komst van Nick in 2022 richt het bedrijf zich niet enkel meer op stellen, 50+’ers en families. Het grootste deel van de omzet komt inmiddels uit grote groepen en incentives. De kern van wat het bedrijf aanbiedt is onveranderd: reisprogramma's op maat die perfect aansluiten bij de wensen van de klant. Deze maatwerk reizen, verrijkt met unieke activiteiten zoals chorizo worsten maken en met persoonlijke routeboeken, garanderen een onvergetelijke ervaring.

Uit GGTO gegroeid

De recente groei van Barrio Life stelde het bedrijf voor nieuwe uitdagingen, zoals de noodzakelijke stap om te switchen naar een ander garantiefonds. Immers de grens van 1 miljoen risicodragende omzet werd overschreden en daarmee groeide het bedrijf letterlijk uit het garantiefonds van GGTO.

Keuze voor VZR Garant

Hoewel in eerste instantie verschillende garantieregelingen overwogen zijn, is er gekozen voor VZR Garant. Veel zaken zoals de vereisten van het aanleveren van een businessplan en jaarrekeningen zijn gelijk bij de verschillende garantieregelingen. Er zijn echter ook behoorlijke verschillen. “Op aanraden van de accountant zijn we bij VZR Garant gaan kijken. Zo werden de verschillen snel inzichtelijk en bleek VZR Garant ons het beste te passen.” aldus Nick. Hij noemt als voorbeeld van die verschillen dat de jaarrekening bij VZR Garant niet door een accountant beoordeeld hoeft te zijn. “Alleen al die beoordeling kost serieus geld." vervolgt hij.

“VZR Garant past gewoon als een jas. Ook de doorlooptijd was veel gunstiger.”

Nick Wevers, mede-eigenaar Barrio Life

Soepel en persoonlijk aanmeldproces

De keuze voor VZR Garant werd mede ingegeven door het soepele en persoonlijke aanmeldproces. Hij licht toe: “VZR Garant past gewoon als een jas. Ook de doorlooptijd was veel gunstiger, niet maandenlang door hoepels springen en dansjes doen. Al met al van het eerste telefoontje rond kerst tot deelname zijn er 2 maanden overheen gegaan.”

Advies aan bedrijven die een vergelijkbare groei doormaken

Op de vraag wat zijn advies is aan andere reisbedrijven in een vergelijkbare situatie, begint Nick: “Kijk, een garantiefonds is een “hygiëne ding”. Je moet het nu eenmaal hebben, dus fijn als het dan wel op een slagvaardige manier georganiseerd kan worden”. Hij vervolgt zijn advies: “Neem op tijd contact op, ga het gesprek aan en kijk wat de mogelijkheden zijn. Dan heb je snel inzicht of het wel of niet past.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden van VZR Garant voor jouw specifieke situatie?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Start vandaag dan nog je aanmelding bij VZR Garant. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of meld je aan.

Vrijblijvend aanmelden bij VZR Garant