Bright Tanzania: duurzaam ondernemen in én vanuit Afrika

Bright Tanzania, een duurzame en gespecialiseerde touroperator gericht op Tanzania, groeit hard sinds de oprichting in 2021. Mede-oprichter Rispa Boot deelt haar verhaal, van een toevallige ontmoeting in Tanzania tot het opbouwen van een bloeiende onderneming. Als deelnemer van het VZR Garant garantiefonds en met het ANVR-certificaat op zak, is de onderneming klaar om op te schalen.

Geboren uit passie en vriendschap

Rispa's avontuur begon na een ontmoeting met enkele locals tijdens haar 25-jarige huwelijksreis in Tanzania in 2019. Uit deze ontmoeting ontstonden vriendschappen en die verdiepten zich. In 2021, midden in de coronapandemie, besloot Rispa om de lokale economie te ondersteunen door te helpen het toerisme weer op gang te brengen. Zo werd Bright Tanzania geboren, gedreven door een missie om niet alleen onvergetelijke reiservaringen te bieden maar ook de lokale gemeenschap actief te ondersteunen.

Focus op duurzame impact

Bright Tanzania onderscheidt zich door haar nadruk op duurzaamheid en lokale betrokkenheid. "We zijn trots op onze persoonlijke benadering en de positieve impact die we hebben op ons lokale team en hun families," legt Rispa uit. Met lokale gidsen en operationele managers biedt Bright Tanzania authentieke ervaringen die diep in de Tanzaniaanse cultuur duiken. Hun initiatieven reiken van wandelsafari's onder begeleiding van lokale stagiaires tot het sponsoren van opleidingsprogramma's voor weeskinderen, mede gefinancierd uit de opbrengsten van de reizen.

Grondige selectie van een garantiefonds

De keuze om aan te sluiten bij het garantiefonds van VZR Garant was niet overhaast. Na een gedegen vergelijking van meerdere garantiefondsen, viel de keuze op VZR Garant door de duidelijke communicatie, persoonlijke benadering en transparantie. "We stuurden aanvragen naar meerdere fondsen, en VZR Garant onderscheidde zich door snel en duidelijk te antwoorden op onze specifieke vragen," verklaart Rispa. Deze responsiviteit, gecombineerd met gunstige voorwaarden voor nieuwe en groeiende ondernemingen, maakten VZR Garant de ideale keuze voor Bright Tanzania.

“Onze gemiddelde reissom per boeking is ongeveer € 10.000, variërend van € 5.000 tot € 50.000.”

Rispa Boot, mede-oprichter Bright Tanzania

Flinke groei en hoge reissommen

Ondanks hun relatieve onbekendheid in de markt, heeft Bright Tanzania aanzienlijke groei laten zien. "Vorig jaar verzorgden we voor zo’n 40 passagiers de reizen en de teller voor dit jaar staat aan het begin van kwartaal twee al op 200 reizigers. Voor volgend jaar is de verwachting om naar 500 reizigers te groeien," deelt Rispa. “We hebben onze prognose voor VZR Garant al drie keer bijgesteld de afgelopen maanden,“ licht ze lachend toe.

Als gevolg van het businessmodel (geen tussenkomst van andere partijen en zeer lage operationele kosten) is Bright Tanzania tot 30% voordeliger dan concullega's. Toch ligt de gemiddelde reissom, zelfs zonder intercontinentale vluchten, op een hoog niveau. "Onze gemiddelde reissom per boeking is ongeveer € 10.000, variërend van € 5.000 tot € 50.000," zegt ze. “De bijdrage aan VZR Garant is een klein percentage van de reissom en varieert dus per boeking. Deze kosten berekenen wij overigens, net zoals andere reisorganisaties, door aan de reiziger", besluit Rispa.

ANVR lidmaatschap en preferred supplier van The Travel Cub

Als ANVR-gecertificeerde organisatie, verbonden aan The Travel Club, is Bright Tanzania goed en gedegen georganiseerd. Ook profiteren zij hierdoor van een groot netwerk. "We zijn preferred supplier van The Travel Club, veel zelfstandige reisagenten weten ons hierdoor te vinden," licht Rispa toe. Mede dat zorgt voor de groei die de onderneming nu doormaakt.

Duurzame toekomst

Bright Tanzania is een stralend voorbeeld van hoe passie, betrokkenheid bij de gemeenschap, en strategische keuzes in garantiefonds en certificeringen een reisorganisatie goed georganiseerd kunnen laten groeien. Met hun voeten stevig in Tanzaniaanse aarde en hun blik op een duurzame toekomst, is Bright Tanzania klaar om de reiziger te blijven verrassen met hun unieke reiservaringen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van VZR Garant voor jouw specifieke situatie?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Jouw klantcase in de toekomst ook hier?

Start vandaag dan nog je aanmelding bij VZR Garant. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of meld je aan.

Vrijblijvend aanmelden bij VZR Garant