Over VZR Garant

Het modernste garantiefonds van Nederland. Geen zorgen bij eventueel financieel onvermogen van de organisatie waarbij je boekt. Garantie geregeld!

  • Volledige garantie op betaalde reissommen

  • 326 deelnemende organisaties

  • Toch op reis of geld terug bij faillissement

Over VZR Garant

Wie en wat is VZR Garant?

Boek je een reis met de garantie van VZR Garant? Dan weet je zeker dat jouw geld beschermd is. VZR Garant is een garantiefonds waarmee organisaties kunnen voldoen aan de verplichte garantieregeling volgens de Richtlijn Pakketreizen. Zowel voor consumenten, als voor zakelijke reizigers.

Bescherming sinds 2019

Bescherming sinds 2019

De in 2018 vernieuwde Richtlijn Pakketreizen heeft ook veel organisaties buiten de reissector geraakt. Deze organisaties hebben sindsdien ook een garantieregeling nodig om hun reizigers te beschermen en aan de wet te voldoen.

Mede op verzoek van brancheverenigingen, die opkomen voor de belangen van organisaties binnen en buiten de reissector, is het garantiefonds VZR Garant opgericht. Met VZR Garant hebben organisaties, dus ook buiten de klassieke reissector, sinds 2019 een collectieve garantieregeling.

Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

Het garantiefonds van VZR Garant is een collectieve garantieregeling waaraan alle deelnemers hun steentje bijdragen. Er worden gezamenlijk reserves opgebouwd, waarmee eventuele schades bij een faillissement gedekt worden.

De reserves blijven altijd van de deelnemers. De collectieve garantieregeling van VZR Garant is namelijk ondergebracht in een Onderlinge Waarborgmaatschappij: VZR Garant Onderlinge Verzekeringen U.A. Het voordeel van dit model is dat elke deelnemende organisatie het recht heeft om mee te denken over de strategie. Daarnaast is er volledige transparantie, omdat elke deelnemer inzage heeft in de activiteiten en financiën.

De zekerheid van een erkend garantiefonds

De zekerheid van een erkend garantiefonds

VZR Garant voldoet aan alle vereisten die gesteld worden door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Natuurlijk heeft elke garantie zijn voorwaarden. Daar zijn we graag vooraf open over.

Lees de garantieregeling van VZR Garant

Vragen of meer weten over ons garantiefonds?

Of neem contact met ons op

Laatste nieuws

Aangesloten organisaties

Reisorganisatie zoeken?

Alle VZR Garant deelnemers staan op deze website vermeld. Controleer hier of de organisatie die je zoekt is aangesloten bij VZR Garant.