Corona voucher bij annulering door het Coronavirus

20-04-2020 - Voor reizigers die een boeking afgenomen hebben bij een bij VZR Garant aangesloten reisaanbieder geldt dat VZR Garant haar dekking heeft uitgebreid. Vanaf 16 maart 2020 vallen ook vouchers die door deze reisaanbieders worden uitgegeven voor vanwege Corona geannuleerde reizen onder de dekking van VZR Garant. Met deze vouchers kunnen de geannuleerde reizen op een later tijdstip omgeboekt worden. Hiermee weten reizigers zeker dat hun reeds betaalde reissom onder de dekking van VZR Garant blijft vallen.

Vanwege de beperkingen die door de Nederlandse en buitenlandse overheden zijn opgelegd kunnen veel reizen op dit moment niet worden uitgevoerd. Dit geldt natuurlijk ook voor de bij VZR Garant aangesloten reisaanbieders. Door deze crisissituatie ontstaan er annuleringen waarvoor een oplossing gezocht moet worden. Directe terugbetaling aan de reiziger is daarbij doorgaans geen optie omdat de daarvoor benodigde liquiditeit niet aanwezig is. Veelal zijn die gelden al betaald aan dienstverleners in het land van bestemming.

Corona voucher en de dekking van VZR Garant

Eén van de mogelijke oplossingen voor de reisaanbieder is het werken met een Corona voucher, waarbij de reizigers deze vouchers later kunnen gebruiken bij het omboeken van hun boeking bij de reisaanbieder. Normaal gesproken worden vouchers zoals waardebonnen en reischeques niet gedekt door VZR Garant, maar de huidige crisissituatie vraagt om extra maatregelen. Daarom heeft het bestuur van VZR Garant besloten vouchers tijdelijk te voorzien van dekking onder de garantieregeling. Deze dekking geldt voor alle vouchers die verstrekt zijn in de periode van 16 maart 2020 tot 1 juni 2020 (deze periode is verlengd en de dekking is uitgebreid) en die voldoen aan de gestelde voorwaarden. Hierdoor weet de reiziger dat de door hem betaalde gelden gedekt zijn als de organisator tussentijds toch onverhoopt in financieel onvermogen terecht komt.

Reizigers ontvangen de voucher van de reisaanbieder waarbij de oorspronkelijke boeking afgenomen is. De voucher valt alleen onder de garantieregeling van VZR Garant indien de oorspronkelijke (en nu geannuleerde) boeking reeds onder de garantieregeling van VZR Garant viel.

Annulering door de reiziger

Indien een reiziger zelf besluit een boeking te annuleren dan gelden de annuleringsvoorwaarden van de deelnemer. Indien de deelnemer in zo’n geval besluit een voucher uit te geven, dan geldt de garantie voor maximaal de (aan)betaalde reissom minus de annuleringsvergoeding.

Weigering van de voucher

Indien een reiziger besluit een door de deelnemer aangeboden voucher te weigeren, dan geldt de dekking van VZR Garant op grond van de garantieregeling niet voor een eventuele terugbetalingsplicht van de deelnemer.

Controleer of de organisatie is aangesloten bij VZR Garant

Controleer hier of uw reisaanbieder is aangesloten bij VZR Garant.

Belangrijke informatie

Lees hier wat de Garantieregeling van VZR Garant inhoudt en hoe gecontroleerd kan worden of de oorspronkelijke boeking onder de garantie valt.

Lees hier aan welke voorwaarden de voucher moet voldoen om onder de garantie van VZR Garant te vallen.

Laatste nieuws

Jouw voordelen

Volledig beschermd

Volledig beschermd

Jouw boekingsbedrag is beschermd bij VZR Garant, een erkend garantiefonds.

Zorgeloos genieten

Zorgeloos genieten

Zowel voor als tijdens de reis geniet je zorgeloos met de zekerheid van VZR Garant.

Veilig en betrouwbaar

Veilig en betrouwbaar

Ervaar het veilige gevoel van een erkende garantieregeling die aan alle vereisten voldoet.

Inzicht in deelnemers

Inzicht in deelnemers

Inzage in alle bij VZR Garant aangesloten organisaties. Neem bij twijfel contact met ons op.

Reisorganisatie zoeken?

Alle VZR Garant deelnemers staan op deze website vermeld. Controleer hier of de organisatie die je zoekt is aangesloten bij VZR Garant.