Verlenging van tijdelijke voucherregeling

24-12-2020 - Vanaf 16 maart 2020 vallen vouchers die door bij VZR Garant aangesloten organisaties worden uitgegeven voor vanwege Corona geannuleerde reizen (en die voldoen aan de gestelde voorwaarden) onder de dekking van VZR Garant. Deze tijdelijke regeling loopt oorspronkelijk af op 31 december 2020.

Op 23 december 2020 heeft het bestuur van VZR Garant besloten deze tijdelijke regeling nog éénmaal met drie maanden te verlengen. Dit houdt in dat deelnemers van VZR Garant tot en met 31 maart 2021 vouchers kunnen uitgeven voor vanwege Corona geannuleerde reizen met dekking van de garantieregeling, met inachtneming van de voorwaarden die eerder gecommuniceerd zijn. Naast de eerder gecommuniceerde voorwaarden zijn de volgende aanvullende voorwaarden van toepassing:

  • De voucher kan alleen uitgegeven worden indien de boeking is afgenomen door de reiziger bij de deelnemende organisatie in 2020. Voor boekingen afgenomen na 31 december 2020 kunnen geen vouchers met dekking van de garantieregeling worden uitgegeven.
  • De voucher kan alleen uitgegeven worden indien de boeking vóór 1 april 2021 uitgevoerd zou worden. Voor boekingen die op of na 1 april 2021 uitgevoerd zouden worden kunnen geen vouchers met dekking van de garantieregeling worden uitgegeven.

U vindt alle voorwaarden hier. Voor de volledigheid benadrukken we dat vouchers alleen uitgegeven kunnen worden voor boekingen waarvan zeker is dat ze niet uitgevoerd kunnen worden door (de gevolgen van) Corona. Voor boekingen die mogelijk nog wel uitgevoerd kunnen worden is het niet mogelijk om vouchers te verstrekken.

Voor boekingen die niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoen kunnen geen vouchers uitgegeven worden en geldt de reguliere wettelijke regeling met betrekking tot terugbetaling in het geval van annulering door de deelnemende organisatie.

Met deze overgangsregeling loopt de tijdelijke voucherregeling af op 31 maart 2021. Het bestuur van VZR Garant kan besluiten deze termijn op basis van de verdere ontwikkelingen aan te passen.

Lees hier aan welke voorwaarden de voucher moet voldoen om onder de garantie van VZR Garant te vallen.

Laatste nieuws

Ons garantiefonds is er voor:

Reizen en vakantie

Reizen en vakantie

Wij zijn er voor organisatoren van vakanties, zakenreizen, busreizen, accommodaties, etc.

(Charter)vaart

(Charter)vaart

Onze deelnemers zijn ook aanbieders van zeiltochten, zeilkampen, binnenvaart, zeevaart, etc.

Buitensport

Buitensport

Wij zijn er ook voor aanbieders van activiteiten zoals wandelen, survival en sporten.

Jouw activiteit?

Jouw activiteit?

Staat jouw segment er niet bij? Neem contact met ons op om je wensen te bespreken.