Verlenging van tijdelijke voucherregeling

24-12-2020 - Vanaf 16 maart 2020 vallen vouchers die door bij VZR Garant aangesloten organisaties worden uitgegeven voor vanwege Corona geannuleerde reizen (en die voldoen aan de gestelde voorwaarden) onder de dekking van VZR Garant. Deze tijdelijke regeling loopt oorspronkelijk af op 31 december 2020.

Op 23 december 2020 heeft het bestuur van VZR Garant besloten deze tijdelijke regeling nog éénmaal met drie maanden te verlengen. Dit houdt in dat deelnemers van VZR Garant tot en met 31 maart 2021 vouchers kunnen uitgeven voor vanwege Corona geannuleerde reizen met dekking van de garantieregeling, met inachtneming van de voorwaarden die eerder gecommuniceerd zijn. Naast de eerder gecommuniceerde voorwaarden zijn de volgende aanvullende voorwaarden van toepassing:

  • De voucher kan alleen uitgegeven worden indien de boeking is afgenomen door de reiziger bij de deelnemende organisatie in 2020. Voor boekingen afgenomen na 31 december 2020 kunnen geen vouchers met dekking van de garantieregeling worden uitgegeven.
  • De voucher kan alleen uitgegeven worden indien de boeking vóór 1 april 2021 uitgevoerd zou worden. Voor boekingen die op of na 1 april 2021 uitgevoerd zouden worden kunnen geen vouchers met dekking van de garantieregeling worden uitgegeven.

U vindt alle voorwaarden hier. Voor de volledigheid benadrukken we dat vouchers alleen uitgegeven kunnen worden voor boekingen waarvan zeker is dat ze niet uitgevoerd kunnen worden door (de gevolgen van) Corona. Voor boekingen die mogelijk nog wel uitgevoerd kunnen worden is het niet mogelijk om vouchers te verstrekken.

Voor boekingen die niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoen kunnen geen vouchers uitgegeven worden en geldt de reguliere wettelijke regeling met betrekking tot terugbetaling in het geval van annulering door de deelnemende organisatie.

Met deze overgangsregeling loopt de tijdelijke voucherregeling af op 31 maart 2021. Het bestuur van VZR Garant kan besluiten deze termijn op basis van de verdere ontwikkelingen aan te passen.

Lees hier aan welke voorwaarden de voucher moet voldoen om onder de garantie van VZR Garant te vallen.

Laatste nieuws

Jouw voordelen

Volledig beschermd

Volledig beschermd

Jouw boekingsbedrag is beschermd bij VZR Garant, een erkend garantiefonds.

Zorgeloos genieten

Zorgeloos genieten

Zowel voor als tijdens de reis geniet je zorgeloos met de zekerheid van VZR Garant.

Veilig en betrouwbaar

Veilig en betrouwbaar

Ervaar het veilige gevoel van een erkende garantieregeling die aan alle vereisten voldoet.

Inzicht in deelnemers

Inzicht in deelnemers

Inzage in alle bij VZR Garant aangesloten organisaties. Neem bij twijfel contact met ons op.

Reisorganisatie zoeken?

Alle VZR Garant deelnemers staan op deze website vermeld. Controleer hier of de organisatie die je zoekt is aangesloten bij VZR Garant.