Heeft u vragen? Stel ze gerust via  +31 (0)85 130 76 30  of   

Uw boekingsbedrag veiliggesteld

 • Volledig beschermd

  Volledig beschermd

  Uw boekingsbedrag is beschermd bij VZR Garant; de transparante garantieregeling.

 • Zorgeloos genieten

  Zorgeloos genieten

  Geniet zorgeloos van de voorpret en van uw reis met de zekerheid van VZR Garant.

 • Veilig en betrouwbaar

  Veilig en betrouwbaar

  Ervaar het veilige gevoel van een erkende garantieregeling die aan alle vereisten voldoet.

 • Inzicht in deelnemers

  Inzicht in deelnemers

  Zoek deelnemers van onze garantieregeling en bekijk welke organisaties zijn aangesloten bij VZR Garant.

Zorgeloos genieten met VZR Garant

Boekt u een pakketreis bij een organisatie die is aangesloten bij VZR Garant? Dan weet u zeker dat uw boekingsbedrag veilig en beschermd is. U loopt zo geen risico dat u uw al betaalde boekingsbedrag kwijtraakt door een faillissement van de organisatie waarbij u geboekt heeft.

Zelfs wanneer u al van uw reis aan het genieten bent, zijn wij er voor u als uw organisator in een faillissement of surseance van betaling terechtkomt. Wij zorgen er dan voor dat u zonder zorgen van uw reis kunt blijven genieten of dat u, wanneer dit niet anders kan, veilig terug wordt gebracht naar het vertrekpunt van uw boeking.

Controleer daarom altijd voor het boeken van uw reis of de organisatie aangesloten is bij VZR Garant. Zo kunt u met een gerust hart op reis en zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie.

STO Garant

Zo werkt onze garantieregeling

De organisatie waarbij u uw pakketreis boekt zorgt ervoor dat uw reis gedekt is door de garantieregeling van VZR Garant. Dit doet hij door deel te nemen aan VZR Garant en jaarlijks een vaste, lage premie te betalen voor deze collectieve garantieregeling. Hiermee krijgt u als reiziger de bescherming waar u recht op heeft. Kan uw organisator vervolgens door financieel onvermogen niet meer aan zijn verplichtingen voldoen? Dan krijgt u uw vooruitbetaalde gelden terug of doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat u alsnog van uw reis kunt genieten.

Waar moet ik als reiziger op letten?

Het is belangrijk dat u bij het boeken van uw pakketreis goed oplet of de organisatie daadwerkelijk is aangesloten bij VZR Garant. U weet zeker dat dit het geval is wanneer de organisatie voldoet aan de volgende voorwaarden:

 1. De organisatie staat als deelnemer vermeld op de website van VZR Garant. Twijfelt u of een organisatie aangesloten is bij VZR Garant? Neem dan altijd eerst even contact met ons op voordat u uw reis boekt en betaalt.
 2. In de algemene voorwaarden van de organisatie staat deelname aan VZR Garant vermeld.
 3. In de overeenkomst die u met de organisatie aangaat staat duidelijk vermeld dat de garantie van VZR Garant van toepassing is.
Neem contact op

Zo werkt onze garantieregeling bij financieel onvermogen

Het laatste nieuws over eventueel financieel onvermogen van VZR Garant-deelnemers vindt u hier. Tot op heden hebben er nog geen faillissementen van VZR Garant-deelnemers plaatsgevonden. 

Vermoedt u een faillissement of surseance van betaling van uw organisator, en staat hierover nog geen informatie op deze website, neem dan direct contact met ons op.

Wanneer er sprake is van een bij VZR Garant gemeld faillissement of surseance van betaling van uw organisator, en uw pakketreis is nog niet gestart, dan ontvangt u per e-mail informatie hoe u uw claim kunt indienen.

Wanneer uw pakketreis al gestart is, zal er zo snel mogelijk contact met u opgenomen worden. Wanneer u in dat geval zelf al vragen hebt, dan kunt u ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken.

Het laatste nieuws

 • De vernieuwde Richtlijn Pakketreizen
 • 2019-07-01

  De vernieuwde Richtlijn Pakketreizen

  Op 1 juli 2018 is de vernieuwde Richtlijn Pakketreizen...

  Lees meer