Heeft u vragen? Stel ze gerust via +31 (0)85 130 76 30 of  

VZR Garant is een eenvoudige en transparante garantieregeling waarmee organisaties kunnen voldoen aan de verplichte garantieregeling volgens de Richtlijn Pakketreizen. Zowel voor consumenten, als voor zakelijke reizigers.

Voor alle organisaties

In de reisbranche is reizigersbescherming al jaren een belangrijk onderwerp. Daarom is het vreemd dat de mogelijkheden om deze bescherming aan te bieden nog altijd vrij beperkt zijn. Bovendien zijn de bestaande mogelijkheden voornamelijk gericht op de klassieke reissector. Maar de vernieuwde Richtlijn Pakketreizen heeft ook veel organisaties buiten deze sector geraakt. En deze organisaties hebben wel een garantieregeling nodig om aan de wet te kunnen voldoen en zo boetes te voorkomen.

Mede op verzoek van de brancheverenigingen die opkomen voor de belangen van deze organisaties is VZR Garant opgericht. Met VZR Garant hebben organisaties buiten de klassieke reissector vanaf nu een collectieve garantieregeling die aansluit bij hun wensen.

Collectief karakter

De garantieregeling van VZR Garant is een collectieve regeling waaraan alle deelnemers hun steentje bijdragen. Er is gezamenlijk een pot opgebouwd waarmee eventuele schades bij een faillissement gedekt worden. Omdat niemand graag meer wil betalen dan nodig is, proberen we samen schades te voorkomen en daarmee de kosten laag te houden. Zo zorgen we uiteindelijk voor een aanzienlijke besparing voor iedere deelnemer. Daarnaast blijft de pot natuurlijk altijd van de deelnemers. De collectieve garantieregeling VZR Garant is namelijk ondergebracht in een Onderlinge Waarborg Maatschappij: VZR Garant Onderlinge Verzekeringen U.A.. Het voordeel van dit model is dat elke deelnemende organisatie het recht heeft om mee te denken over de strategie. Daarnaast is er volledige transparantie, omdat elke deelnemer inzage heeft in alle activiteiten en financiƫn.

Wij heten u van harte welkom bij VZR Garant, de collectieve garantieregeling zonder gedoe en met volledige transparantie!

De zekerheid van een erkende garantieregeling

VZR Garant voldoet aan alle vereisten die gesteld worden door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). VZR Garant maakt gebruik van de vrijstelling onder artikel 1f Vrijstellingsregeling Wft en staat daardoor niet onder prudentieel toezicht van DNB.

 

Maak kennis met onze garantieregeling

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van VZR Garant? Neem dan contact met ons op. Wilt u vrijblijvend kennismaken met deze garantieregeling? Meld u dan nu aan.